Monday, June 28, 2010

=D ~Compaq Presario CQ42~

waahhhh~~

setelah beberapa lama meninjau-ninjau di beberapa tempat menjual ~ataspaha~, akhirnya aku bertemu dengan yang satu... =)

~HP COMPAQ PRESARIO CQ42~

walaupun ini bukannya pilihan utama aku, tetapi setelah beberapa tempat yang aku pergi kehabisan laptop pilihan aku, akhirnya aku end up dengan COMPAQ ini... =)

yang specialnye, body anti-scratch- yang ini uj bagitahu aku... yang lain spec semua sama la kot dengan laptop2 lain...

nah aku bagi view sedikit mengenai laptop aku ini...



besarnya gambar ni~

aku update blog nak bagitahu yang ini saja. so, dah setel. =D


otakbisik: lepas aku beli laptop tu, makcak aku datang umah.. tgk2 kan... laptop dia yang baru beli sebijik macam aku punya [~_~]

Monday, June 21, 2010

~pning.ataspaha.

wahhhh... lama betul tak on9... Tenet buat hal betul la... nak kena komplen ni... haha... tap nasib baik dah ok... boleh la otak aku berkata-kata... =D

so... dalam minggu ini... tiada apa yang begitu menarik... cuma frust tak boleh ambil test JPJJulai ni... huuuu~

sehinggalah kemarin... keputusan kos aku di UTM dah keluar... =)

______________________________________________________

NO. KAD PENGENALAN/MYKAD:921123075421
NAMA:AFIF AMALI BIN OTHMAN

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD PROGRAM:TS15
NAMA PROGRAM PENGAJIAN:SARJANA MUDA SAINS (FIZIK)
IPTA:UTM - UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA
______________________________________________________

walaupun permohonan JPA aku ditolak... at least... aku still boleh sambung belajar di UTM dengan kos yang aku minat... =)

sekarang... aku tengah pening pula nak beli laptop ni... haha... in mind aku nak DELL atauLENOVO... sebab design yang stylish dan juga performance yang best2... =)...

tapi... abah aku nak aku ambil ACER... not bad... tapi aku macam tak berapa ingin ke arah menggunakan ACER... sebab aku dah biasa sangat kot guna ACER ni... huhu...

tapi setelah mengusha-usha laptop tadi di Seberang Jaya... aku terlebih ke arah ACER pula... haha... tapi aku masih tak berpuas hati jika tidak dapat DELL atau LENOVO... haha...

sapa2 ad suggestion untuk masalah aku ni... sila-silalah memberi otak anda semua... haha... =)

otakbisik: dell inspiron 14 cam uj ok gak... =)...





Wednesday, June 9, 2010

Driving!!!Driving!!!

bes oooooo bwak keta... haha...

gle aku blah smpai 80 td... cg tu kata... "hg ni nak bwak formula 1 ke ap???"...

haha... smlam aku bwak 80 dia diam je... rini lak dia nk mrah... haha...

2 hari bturut2 ni aku tk master lg la nek bukit... haha... spe2 nk ajar blh la dtg umah... =)

perjalanan episod 24 season 2 dah smapi episod ke 10... aku mmg suggest kan spe2 tgk cte ni... adrenalin aku memecut laju bak aku bwak F1 tgk cter ni... haha...

pas abes driving td... tbe2 aku tpiki... pgi td bro uj antar msg kat aku...

"salam.. wey meow, result 4cast da kluar"

huhu... aku tk smpt pun nak cek pgi td... pas abes driving tu... aku pgi kdai ibu aku... bce paper... jumpa ni...



klu tk dpt bce... meh aku taip blk...

" 200 pakar nuklear "

'Putrajaya: Malaysia memerlukan sekurang-kurangnya 200 pakar tempatan sekiranya mahu membina loji nukelar menjelang 2021 untuk menampung keperluan tenaga negara ini.
Presiden Persatuan Nuklear Malaysia (MNS), Dr. Nahrul Khair Alang Md Rashid, berkata jumlah itu mampu dicapai kerana Malaysia kini mempunyai sekitar 50 pakar tempatan dalam bidang berkenaan.
"Kita mempunyai keupayaan seperti negara maju membangunkan loji nuklear dan dengan pelbagai program nuklear di universiti serta latihan yang sedia ada ketika ini, kita mampu melahirkan 200 pakar dalam tempoh 11 tahun lagi," katanya ketika dihubungi di sini, semalam'

membaca ini membuat aku bersemangat lak ngan choice yg mmg aku plih dri dlu... hope mmg tk salah lg... =)...

so... pas mndi td... bru la aku bukk pc... cek result.... waahhhhh!!!!... =D

OK!!! haha... epy pun ad... tp cuma FZ aku B-... haha... ngok btul... apla hg ni apit... haha...

so... let we all wish for the best for all... =D

p/s: aku bru balik mkn kari kepala ikan ni... blurrrpppppp... =b

Monday, June 7, 2010

Knuri.Knuri.

wah..

stat musim cuti skolah ni kre statlah musim knuri.. dua hari berturut2 aku pgi knuri smalam n kemarin dulu... adeyh... kembung prut aku...

haha...

so... skang... ad kat umah... tk thu nak wat ap... nk kuar duet tkde.. =_=

spe2 leh tlg aku wat duet... =).. jasamu amat kukenang... snang bg duet trus pun tkpe... hee...

sok aku stat klas driving... hrap2 lps la utk JPJ ujung bulan ni... =)...

skang aku tak tau nk wat ap ni... haha... tlg2... =3

igt nk smbung tgk 24 season 2... tkde mud lak... adeyh...

k la...


Saturday, June 5, 2010

Kakak aku... =)

1st thing aku nak gthu rini...



rini aku dpt dh lesen L aku... haha... blh la ak smbung wat P lak pasni... hrap2 dpt lps cpt... tk sbaq dh nk bwk keta ni... =)...

so... pas Jumaat td ni... sambil aku menolong ibu aku di kedainya...tbe2 abah ajak aku blk... suh tuka bju... kte nak gi satu tempat... abah suh adik ikut skali... aku pun ngan kalutnye tuka bju sume... ikut la abah aku... igt nak pgi mne...

rupenyer...

ke rumah Kakak aku... =)...

maybe rmai tk thu... aku buknla anak sulung ekceli... aku anak 2nd... ak ada sorg kakak... hasil abah aku ngan isteri 1stnye... huhu... nme dia INTAN... nme pnuh aku tk smpt ty... sori... hee...

berbalik kpd cerita... kakak aku ni... bru dpt surat biasiswa wat medic kat UIA... dpt lewat... tggl sehari lagi je... so... sbb tu kalut sket td... mse aku smpai umah dia pun td... dia tgh klut nk pergi permatikan setem...

dh abes setel sume bnda tu... dia dtg duduk sbelah abah... sembgngan abah... abah nmpk seronok sembang dgn kakak Intan... bes plak aku tgk abah senyum2... abah sblum ni jarang nk cte psal kakak aku n kluarga dia yg lgi stu tu... walopun abah dah bercerai ngan isteri 1st tu...

aku rse gembira lak rini... =)



mlm harinyer...

adik ajk pgi men boling... tp... hanya aku... ibu... adik... je yg men... abah tknk... tk lrat kot...

huhu... tp... tkpe... ilang la sket tensen2 aku men boling ni... =)...

nk blk tu... abah ajak pgi karok... haha... ibu suh aku nyanyi... aku nyanyi la 2 lgu... walopun sore aku ni terlalulah 'sedap'... haha...

time nk blk tu... dh nek keta... bru aku psan... stylus hp aku tkde... ades... prob btul... aku patah la blk ikut jln yg aku lalu td... tkde... huuu... =(... sori Syafiqah Amira... tk jumpe blk... huuu...

tp tkpe... sok ak plan nak gi crik ganti blk... ad kn??? hee... hrap2 ad... =)

ok... nyte tuk mlm ni... c u soon... =)

p/s: spe2 nk gi men boling... ajak aku weyh nnt... =)

Wednesday, June 2, 2010

Afif Jr... =D

[^_^]

rini aku bgun ngan pnuh smgtnya... walopun agk lmbat... haha... igt nk pgi joging... tk pgi jugk... =b

pas mndi sume... aku kmas2 rumah ini ap yg ptut... (rajinnye aku...=b)...

pas abes sume xtvt... aku smbg tgk citer 24 yg ttgl lgi 6 episod... aku menghbskan hanya 3 kerana jam sudah pkul 2 time tu...

so aku pun pgi bsiap2 utk pgi menjenguk Mama Yan di blok MRSM PDRM... =)

utk info yg tgh bce ni... cg selamat melahirkan ank pada 25.5.2010 di Hosp Kulim... btl2 dpn umah aku... haha...

dh smpai umah cg time tu... ank dia tgh tdo... tk bgn2 smpai la kmi blk... huhu... tp tkpe... jnji dpt tgk... haha...

n yg plg bes... nme baby cg yan tu... AFIF HUSAINY... hee... tlekat jugk la nme aku... ad org tu jeles nme dia tkde... =b...

ni bby cg... comel tk??? =)


sori pic ni tbalik... hee...

p/s: pasni spe2 yg nk bg nme aku kat ank dia... gthu dlu... haha..b=)

kembong perut.. =O

wahhhhhh...

malam ni tk sgke leh mkn McD ngan parent aku... =)... ttbe je ibu aku tknk mkn nsi... haha...
aku order MEGAMAC... ibu order DOUBLE SPICY CHICKEN MCDELUXE... abah order FILLET O'FISH...

bukk2 beger tu... ibu terkejut bsr sgt.. haha... dua keping ayam tu... las2... ibu tuka ngan aku... kre... aku mkn megamac yg mengandungi 2 keping daging... n 1 keping ayam chicken mcdeluxe... wahhhh... kembong prut aku... haha...

pas mkn tu... ttbe abh btanye psal kes kapal PGPO ke Palestin tu... aku cte je la ap yg aku thu... huhu... memang bengong gle ISRAEL... ~FUCK ISRAEL~... leh lak dia bg alasn kte kapal PGPO tu serang dlu... tk logik la... meka bwk bekalan mkn n anything sume... bukan bwk senjata... huhu... ap pun... aku mmg tk stuju gle klau israel ni dibebaskan begitu saja... ~~

n utk mengingati insan2 yg mengikuti rombongan PGPO tu... n insan2 yg berjuang di Palestin... cuba la dgrkan lgu ni... mereka tidk pernah putus asa... itu yg aku suka... kita ptut mencntohi meka2 yg berjuang demi tanah air tercinta... =).. dlu2 aku ska dgr lgu ni... tiap2 ari aku dgr ngan rumate aku... mmg bersemgt jdiknye aku... so... korg dgr la pulak...

We Will Not Go Down by Michael Heart