Friday, August 20, 2010

Hari Isnin~~

yeah...


so.. untuk entry kali ini.. aku nak cerita apa yang aku buat sepanjang minggu di UTM ni.. aku mulakan dengan Hari Isnin..


-Hari Isnin..


      memandangkan sekarang ini bulan Ramadhan.. so.. kena la bangun pukul 10 5.. nak sahur.. saur pulak dideliverykan oleh Qubelai Catering.. thanks to Qubelai.. kenyang perut aku makan sahur hari-hari.. 


lepas bersahur.. kadang2 tu selalu la tertido balik.. maklumlah.. dah kenyang.. =).. n then.. 


bangun semayang subuh.. dah setel semua bekalan nak pergi menuntut ilmu.. maka berjalan lah aku dengan beberapa orang member.. ke pondok bas KTGB.. 


selalu kalau hari Isnin.. ramai orang.. so.. kena la bersesak-sesak sedikit dengan yang lain2.. nasib la kalau dah penuh.. tunggu la bas lagi satu.. 


dah naik bas.. aku akan menuju ke blok C13.. ad klas Mechanics.. lecturer Dr. Zuhairi.. bes beliau ni mengajar.. sape2 yang penah ad kuliah dengan beliau.. tahulah macam mana.. haha.. 


habis klas mechanics kul 9.. sambung klas Mathematical Methods.. kul 10 sampai 12.. n then.. klu tk puasa.. time ni aku akan menuju ke SUB.. tapi disebabkan puasa.. maybe aku akan berada di library.. atau masjid.. atau tempat2 lain yang sewaktu dengannya.. 


dah solat Zohor.. pukul 3 ada kelas Electricity and Magnetism.. Dr. Jasman.. a very interesting guy.. selalu buat kelakar yang tidak disangka-sangka.. haha.. selalu juga bagi advice2 kat student2 dia.. salut Dr. Jasman.. 


ok.. dah habis sesi kulih aku hari Isnin.. sekarang ini pukul 4 petang.. so.. aku akan balik dulu.. sebab hari Isnin.. pukul 8 malam aku ada kelas Bahasa French.. di BK5 D06.. 


lepas berbuka puasa.. aku akan bersiap2 dengan kilatnya.. sebab nak kejar bas pukul 750.. kalau tak.. lambat plak aku pgi klas nanti.. 


dah habis kalas pukul 10 malam.. aku akan tunggu bas depan blok D06 tu.. selalunya akan terjumpa si syahmi sama si meon.. mereka ni ada klas hari isnin malam.. so lepak2 la dengan mereka ini sambil bersembang2 apa yang patut.. 


bas dah datang.. naik bas.. sampai kolej.. turun bas balik.. jalan masuk bilik.. dah sampai bilik.. 


selalunya aku akan beron9 dahulu.. haha.. n then lepas abes ber0n9.. kemas la sikit barang2.. bace buku sket2 ke ap ke.. lepas tu tido..


ok.. its all for Monday~~

1 comment:

SyaimzZ said...

mcm xde idea utk isi blog jer.hahaXD