Saturday, August 21, 2010

upgraded~~


aku dah tuka layout blog ni utk kali yang kedua..

harap menjadi lebih baik daripada yang sebelumnya..

yang atas tu.. aku ingat yg buat la motion2 sket.. tapi malangnya.. takdak plak adobe flash dalm laptop aku ni.. nnt lepas aku dapt adobe flash.. aku tuka balik eh.. =)


so.. aku ada la terjumpa blogger2 yang berktrampilan dalam dunia blog ni masa aku duk blogwalking 2-3 hari ni.. pada aku yang baru gak la dalam dunia berblogging ni.. mereka2 ini berblogging bukan sebenarnya utk mencari duet macam ap yang nuffnang tawarkan.. yela.. kalu dah ad.. guna je la kan nuffnang tu.. aku tengok trafiic blog mereka2 ini memang tinggi.. dah feymes la katakan.. memang la org baca.. tambah2 lagi.. content2 dalam blog mereka2 ini memang sedap dibaca.. kelakar pun ada.. memotivasikan diri lagi pun ad.. bagus betul para2 blogger ni.. menjadikan blog sebagai satu tempat untuk menjadi diri mereka sendiri yang mana di dunia realitinya tidak seperti itu..

(aku macam tu ke eh?)

aku memang salut kat blogger2 seperti zackzuhairi, joegrimjow, carl samsudin dan lain2 lagi yg best2.. bermacam2 mereka2 ini kongsikan dalam blog.. information sungguh banyak.. kekerapan update blog tu pun smpai 3 kali sehari.. fuuuhhhh.. hebat sungguh.. aku harap aku boleh berblogging seperti mereka2 ini.. tapi kadang2 bila aku mengadap je laptop ni.. aku jdik blank.. pastu men gem je la kejadahnya.. tapi bila tak mengadap laptop ni.. macam2 lak aku tpiki nk bubuh.. pastu mengadap laptop.. ilang pulak.. issssshhhh.. susah jugak aku nak pikir aku nak post ap.. dah tu smpai seminggu tk post apa2 langsung.. ap nak jadik la ni..

so.. aku harap sangat.. dengan perubahan pada blog aku ni.. lepas2 ni.. aku nak post byk2.. haha.. sapot aku para2 follower skalian.. haha..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lagi satu aku nk cerita kat sini.. aku ada msalah yang berligat2 pusing dalam kepala otak aku ni.. stiap mse je kau tpiki psal benda ni.. sebelum ni aku ada post pasal aku masuk palapes.. bleh bce post tu di sini..

urm..

tapi skang ni.. aku asyik tpikir nak trik diri je dari palapes.. aku pikir mcam2.. banyak aktiviti hari sabtu aku tk boleh buat.. contohnya mcam program degree ++.. kursus sumernye dijadualkan hari sabtu.. banyak jugak ekceli yang aku nk join dalm program ni.. pasal photoshop.. flash.. web development.. mcam2 lagi la.. satu lagi pasal.. ttbe je aku rse cam beban lak kat diri aku ni.. sbb palapes punye latihan ni WAJIB.. klu tk hadir mesti bersebab.. huhu.. aku tk rse aku boleh nak synchronise time aku ngan sumer2 ni..

berkenaan ap sebab aku nak join palapes dulu.. memang aku nk jdikan diri aku ni lebih baik.. sebb itu ap yang aku tengok pada paksu aku.. seorang askar.. komando lagi.. aku dah tengok macam mana dia berubah daripada tkdak apa dulu sebelum masuk army.. sampai sekarang smpai dia dah kawen dah pun.. memang banyak perubahan.. sekarang dia ada kat lebanon.. under misi malcon.. aku memang tengok dia sebagai seorang yang hebat.. aku salut dia.. memang ada la sikit dalam hati aku ni.. aku nak jdik macam dia.. walaupun tak jadik askar.. mse tu aku pkir.. palapes la platform aku utk jdik macam paksu aku ni..

tapi bila aku terpiki2 balik.. aku nak jadik seorang saintis.. bukannya seorang askar.. aku minat dalam bidang komputer ni sket.. design sume.. aku tak minat askar.. aku minat ap yang ada pada paksu aku sekarang.. n then aku rasa pilihan yang aku buat mula2 dulu.. tak betul.. aku sepatutnya fokuskan pada ap yang aku minat.. ap yang aku nak jadik.. bukan tiru ap yang orang dah jadik.. i think i should be myself.. understand who am i.. and then ill change to better person..

so..

skang ni aku dalam membuat keputusan untuk menarik diri daripada palapes~~

70% - tarik diri
30% - join lagi

adeyh.. susahnya nak buat keputusan ni.. pening btul la kepala aku ni..

~~~~~~~~~
p/s: dalam perjalanan ke KL aku akan selesaikan msalah ni.. jumpe lagi ble dah balik.. =)

1 comment:

aisYahzaCk said...

erm...salam satu palapes...hoho...ko knal aku x?we are in the same skuad..beb..listen here..rugi gile if ko nk tarik diri sekarang after da kene lanyak bagai..mmg ko nak jd saintis..but kalo ko fikir jauh..ko akan jadi saintis yang lebih berjaya if ko join palapes ni..sape kata masok palapes kena jadi askar?wrong konsep..bole je jadi saintis..tapi dgn join palapes ni..ko akan jadi saintis yg dikehendaki coz palapes je la yg train ko untuk bekerjasama..work in critical situation..bekerja bersungguh2..company akn carik org yang mcm ni.ko kene istikharah..jgn str8 ckp decision ko buat dulu x bagus..pernah dgr x..x semestinya ape yg kite suka adalah itu bnde yg terbaik buat kita..dan x smstinya bnde yg kita x suke adalah bnde yang bukan terbaik ntok kita..rugi sgt2 beb..ko da mlangkah jauh...about program fakulty..ko kena pandai manage,,bukan seng nk senang..u know that..boleh je buat surat..ko set mind program ni as ur burden..then it is..itu masalah ko..btw..althoe ko x knal aku..aku hanyalah memberi nasihat pada rakan skuad..dan secara tidak langsung..aku menasihati diri sndiri..think it again..