Tuesday, September 14, 2010

Alumni MRSM PDRM Hari Raya Event!


hai.. salam hari raya ke-5..

kali ini.. aku nak bercerita pasal event tak rasmi yang dianjurkan oleh beberapa orang rakan aku di MRSM PDRM dulu.. event kali ni mmg best.. kami2 pergi beraya rumah cikgu2 n beberapa member.. walopun event ni telah dikanselkan dan dijadualkan blk last2 minit.. ttp best.. kepada yang hadir.. aku ucapkan bebanyak terima-terima kasih sbb join.. ampa mmg havoc.. haha.. n.. kepada yang tak dapat hadir.. aku ucapkan sori banyak2.. maybe tak sempat nak bgthu.. tkpe2.. lenkali.. kita wat lagi besar2 eh.. lagi best.. =)

event ni dijadualkan pada hari raya ke-3.. hari ahad.. 12.9.2010.. ramai jugk cg2 yang aku kol.. rmai yang ada kat kampong.. bru nak balik kampong.. kol tk dapat.. kol tak angkat.. kalau tak maybe blh byk lagi umah cg yang kami dapat beraya.. tkpe2.. ton dpt byk2 lagi eh.. memula skali kami2 suma.. bkumpul kat kawasan maktab.. MRSM PDRM yang tercinta.. ececeh.. haha.. ramai jugak ekceli yang datang.. mmg tk expect ramai mcm ni.. 7 bijik kerta semuanya.. haha.. thanks byk2.. lepas tggu suma sampai.. baru kami2 bgerak..

1st destinasi ke rumah Cik Syafiqah Amira Azizan.. abes umah dia pnoh org.. nseb baru perbesarkan rumah.. haha.. ton dpn lagi ramai.. so.. perbesarkan rumah lagi eh.. =).. menu destinasi ini.. laksa, bihun tomyam, ketupat n rendang yang sedap.. =) Thanks to Puan Sailah n Encik Azizan sbb bagi kami menyemak kat rumah Puan n Tuan.. haha.. =)

wweeeeeee!







n.. selepas itu.. kami melawat rakan kami yang terlibat dalam kemalangan sehari sebelum event ni berjalan.. alhamdulillah dia selamat.. hanya tulang kipas yang patah.. n.. ligamen kaki koyak.. huhu.. kesian kat dia tk dapt nak join kami2 pergi beraya.. tkpe2.. ton dpn join ag eh.. =)

(gambar tidak dapat diambil kerana menjaga sensitiviti pesakit.. haha..)

rumah cikgu2 yang first kami tuju ialah rumah Cikgu Ramlah.. masa dalam perjalanan tu.. ada yang tersesat.. sori noh.. haha.. tula banyak sgt kereta.. ton dpn klu lagi ramai macam mana la eh.. wah~~
menu Cg. Ramlah pun laksa jugk.. sedap n sedap.. =) Cg. Ramlah tk banyak berubah sangat.. dia masih igt student2 dia walopun tk igt nama.. hee.. Thanks Cg bg kami pergi beraya.. =)

tangan spe la menyibuk ni..












eh.. yg len sume perepuan.. fendi?? =p












mak cikgu lumpuh.. doakan kesihatan beliau eh..
rajinnye mereka..














destinasi ke-3.. umah Tc. Lia.. lama tk jumpa tc.. sbb dia tinggalkan MRSM PDRM lepas PMR kami.. tc mmg seorang yang periang.. sronok jdik student dia.. mmg seorang yang komited.. tmabah2 ag.. mse dia pegang Kelab Tae-Kwon-Do dulu.. huhu.. ok.. menu di sini ialah mee kari yang sedap.. =).. Thanks tc bg kami pergi beraya.. n kawan2.. tc antar msg kat aku berbunyik

"Tc rse macam mimpi semalam............(tengah2 tk igt..haha..)... semalam mmg best. nanti datang lagi."

so. ton depan kita wat lagi eh.. =)





































geng triangle.. nseb TBM tkdak.. haha..












ok.. lepas tu.. kami pergi ke rumah Sir Amir.. cikgu math moden.. orang simple.. bujang lagi.. hee.. rancak jugk bsembang denga sir.. banyak yang digossipkan dikongsikan.. =)


















































n lastly.. kami2 menuju ke rumah Cik Anisha.. =).. menu mee kari jugk.. gambar tk berapa nk ad.. sori eh.. kameraman mse ni tgh sbuk mkn.. n pastu dah nak blk.. tk smpt nk amek gmbr.. huhu..

ap2 pun.. event ni mmg best.. aku harap sangat2 dapat wat lagi event2 macam ni.. kita ingat cikgu2.. cikgu2 ingat kita2.. ok.. 

thanks to - Cik Nurul Ain (sbb jadik kepala event ini.. aku hanya       kaki.. haha..)
                 Cik Syafiqah Amira (jdik tuan rumah first)
                 Cik Nurul Anisha (jdik tuan rumah last)
                 Cikgu Ramlah Yasin 
                 Teacher Fadzliawati
                 Sir Amir
                 Encik Izzan (sbb bwak kamera best tgkp2 gmbr.. =)

                 n yang laen2.. thanks sbb datg walopun dri jauh.. jumpa lgi nnt.. =)


Saturday, September 11, 2010

Selamat Hari selepas Raya~

haha.. ok.. saje je title tu..

so.. rini.. nak wat tribute to someone.. 

Ms. Syafiqah Amira binti Azizan..

dulu dah buat..

sbb dia ngade2 baik.. kena wat lagi skali.. haha.. (jangan marah eh)

selamat hari raya diucapkan kepada cik ngade2 baik ni.. hee.. mohon ampun dan maaf di hari yang mulia.. (sebab lps ni mesti wat salah lagi.. haha..)

kalau ada salah atau silap.. cepat2 maafkan eh.. yang lama2 dulu ke.. yang baru2 ni ke.. 

kalau ada terguris hati..

kalau ada termerajuk sana sini..

kalau ada rasa terabai diri..

kalau ada rasa macam2 lagi.. haha..

mintak maapkan.. =)

Selamat Hari selepas Raya Maaf Zahir Batin..

p/s: semalan tertido.. tk sempat nak tekan publish.. tertido dengan laptop2 skali.. sori (ni salah lagi ni.. mintak ampun..) hee..

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya~

Salam Aidilfitri..kat sini aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahor dan batin.. mintak ampun dan maap andai tersalah bahasa n perlakuan2 yang disengaja atau tidak disengajakan.. harap lupe2 la eh.. kosong2 balik.. =)
p/s: aku tk smpat nk update sbb tlg parent aku meniaga kueh raya.. =)

Monday, September 6, 2010

Welcome back~

so sekarang.. aku dah berada di rumah.. menghirup udara yang tak berapa segar di Kulim.. ada la beberapa perubahan kat Kulim ini since aku tinggalkan Kulim untuk sambung belajar di Johor..

tinggal beberapa hari je lagi nak berhari raya.. ibu aku pun macam biasalah.. time2 ni la paling sibuk.. nak perhabis stok kueh raya.. agak banyak aku tengok tahun ini ibu aku buat utk jualan secara langsung.. n banyak jugak org datang membeli sehari aku tengok semalam.. tak putus2.. wah.. boleh untung banyak ni kalau aku bawak balik jual kat Johor.. haha..

semalam.. aku turun bas pukul 9 pagi.. balik rumah mandi n bersiap2.. lepas tu.. ikut abah aku hantar mak tam, kezen aku dayah, n opah aku naik bas ke KL.. opah aku tahun ni nak beraya kat KL.. sebab semua pakcik makcik abangcik n segala cik2.. semua tak dapat cuti.. terpaksa beraya kat KL.. tak ada sape2 lah nnt blah utara ini.. aku n femily aku jugk pon maybe akan ke KL dalam raya ke-3 atau ke-4 nnt...

ok.. shopping blom ag.. aku kena tunggu ibu aku habiskan kueh2nya dulu.. maybe ari selasa atau rabu kot baru pergi membeli baju2 baru.. time2 raya ni la nak bedal baju baru pun.. haha.. jom sape2 nak ikut boleh aku bedal skali baju baru aku kat hampa.. haha..

k.. salam..

p/s:waktu berbuka kat sini memang lambat eh?? berejam aku tunggu.. haha.. kat johor awal gle.. =)

Saturday, September 4, 2010

I'm back!!

wah..

lama betul tak update blog ni. on9 tetiap hari. tapi tu la. sekejap2 je. tk sempat nak updatekan.. tapi tkpe.. skang dah

freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!

haha..

so sedang aku menunggu untuk berbuka japgi.. sempat la update sket2.. hee.. ad beberapa(banyak) perkara yang berlaku dalam hidup aku 2 minggu ini.. quite interesting.. aku criter satu2 eh.. =)

minggu ni ada la 2 3 test n quiz.. n.. alhamdulillah bleh la aku jawab sumenye.. tapi tk thu la markahnya brape.. hope 4 de best..

the last 2 weeks.. ari ahad.. dua2 minggu aku ke KL.. menghadiri kursus untuk menjadi jutawan.. haha.. nak tahu macam mne?? tggu post aku yang akan datang.. walopun penat ulang-alik ke KL dalam sehari.. tapi ianya memang berbaloi.. jom ramai2.. kita jumpa di 'Angkasa Kejayaan'.. Hebat!! =)

ari merdeka aritu.. aku ngan budak2 kelas 1 ssz featuring uzair suhud.. kuar merayau2 kat JB.. dengan kereta yang disewa dari Carl Samsudin n abg yang tk thu nme.. selamat la kami merayau2.. walopon kereta kancil tu agak 'baik'.. haha.. step up 3 mmg layan.. aku recommend sgt2 spe yang teragak2 nak pgi tgk.. (jgn lpe ajak aku sekali nnt.. haha..)

lps ari merdeka.. ari kames ritu.. sebelum budak2 ni nak balik.. membe2 1 ssz ajak kuar bbke bersama2.. tpaksa la aku kansel kelas french aku malam tu.. nak kena cover banyak jugak tu.. huhu.. tapi tkpe.. pengalaman ngan ampa2 suma memang terbaik.. haha.. len kali jom kuar ramai2 ag eh?? (boleh la dapat apple blog ag..) =)

palapes.. so skang aku dah reg kuar palapes.. just lepas raya ni je aku nak antar barang sume.. sori eh membe2 palapes.. aku kuar dulu.. yg lain2.. teruskan perjuangan ampa suma.. Pain in temporary.. Pride is FOREVER..

last skali.. smalam aku gi antar membe aku.. azim pgi airport.. flight dia kul 9.. tapi antar pkul 5.. n mse balik tu.. tkde org nak drive.. so.. aku drive.. haha.. dari senai balik UTM.. maghrib.. agak gelap.. aku memegang kata2 Azim.. "drive ni antara berani ke tk je".. so.. takde lesen pun apa salahnye kan?? haha..

skang dah pkul 5.30.. lagi sejam lebih nak bbke.. japgi na pgi membeli juadah bbke.. spe2 lagi yang ad kat utm ni.. jom la kte serbu bazar kat taman sri pulai ni.. bazar utm dah ttup.. hee..

k..

p/s: cik syafiqah amira.. tggu post anda akan datang ok.. =)