Tuesday, September 14, 2010

Alumni MRSM PDRM Hari Raya Event!


hai.. salam hari raya ke-5..

kali ini.. aku nak bercerita pasal event tak rasmi yang dianjurkan oleh beberapa orang rakan aku di MRSM PDRM dulu.. event kali ni mmg best.. kami2 pergi beraya rumah cikgu2 n beberapa member.. walopun event ni telah dikanselkan dan dijadualkan blk last2 minit.. ttp best.. kepada yang hadir.. aku ucapkan bebanyak terima-terima kasih sbb join.. ampa mmg havoc.. haha.. n.. kepada yang tak dapat hadir.. aku ucapkan sori banyak2.. maybe tak sempat nak bgthu.. tkpe2.. lenkali.. kita wat lagi besar2 eh.. lagi best.. =)

event ni dijadualkan pada hari raya ke-3.. hari ahad.. 12.9.2010.. ramai jugk cg2 yang aku kol.. rmai yang ada kat kampong.. bru nak balik kampong.. kol tk dapat.. kol tak angkat.. kalau tak maybe blh byk lagi umah cg yang kami dapat beraya.. tkpe2.. ton dpt byk2 lagi eh.. memula skali kami2 suma.. bkumpul kat kawasan maktab.. MRSM PDRM yang tercinta.. ececeh.. haha.. ramai jugak ekceli yang datang.. mmg tk expect ramai mcm ni.. 7 bijik kerta semuanya.. haha.. thanks byk2.. lepas tggu suma sampai.. baru kami2 bgerak..

1st destinasi ke rumah Cik Syafiqah Amira Azizan.. abes umah dia pnoh org.. nseb baru perbesarkan rumah.. haha.. ton dpn lagi ramai.. so.. perbesarkan rumah lagi eh.. =).. menu destinasi ini.. laksa, bihun tomyam, ketupat n rendang yang sedap.. =) Thanks to Puan Sailah n Encik Azizan sbb bagi kami menyemak kat rumah Puan n Tuan.. haha.. =)

wweeeeeee!







n.. selepas itu.. kami melawat rakan kami yang terlibat dalam kemalangan sehari sebelum event ni berjalan.. alhamdulillah dia selamat.. hanya tulang kipas yang patah.. n.. ligamen kaki koyak.. huhu.. kesian kat dia tk dapt nak join kami2 pergi beraya.. tkpe2.. ton dpn join ag eh.. =)

(gambar tidak dapat diambil kerana menjaga sensitiviti pesakit.. haha..)

rumah cikgu2 yang first kami tuju ialah rumah Cikgu Ramlah.. masa dalam perjalanan tu.. ada yang tersesat.. sori noh.. haha.. tula banyak sgt kereta.. ton dpn klu lagi ramai macam mana la eh.. wah~~
menu Cg. Ramlah pun laksa jugk.. sedap n sedap.. =) Cg. Ramlah tk banyak berubah sangat.. dia masih igt student2 dia walopun tk igt nama.. hee.. Thanks Cg bg kami pergi beraya.. =)

tangan spe la menyibuk ni..












eh.. yg len sume perepuan.. fendi?? =p












mak cikgu lumpuh.. doakan kesihatan beliau eh..
rajinnye mereka..














destinasi ke-3.. umah Tc. Lia.. lama tk jumpa tc.. sbb dia tinggalkan MRSM PDRM lepas PMR kami.. tc mmg seorang yang periang.. sronok jdik student dia.. mmg seorang yang komited.. tmabah2 ag.. mse dia pegang Kelab Tae-Kwon-Do dulu.. huhu.. ok.. menu di sini ialah mee kari yang sedap.. =).. Thanks tc bg kami pergi beraya.. n kawan2.. tc antar msg kat aku berbunyik

"Tc rse macam mimpi semalam............(tengah2 tk igt..haha..)... semalam mmg best. nanti datang lagi."

so. ton depan kita wat lagi eh.. =)





































geng triangle.. nseb TBM tkdak.. haha..












ok.. lepas tu.. kami pergi ke rumah Sir Amir.. cikgu math moden.. orang simple.. bujang lagi.. hee.. rancak jugk bsembang denga sir.. banyak yang digossipkan dikongsikan.. =)


















































n lastly.. kami2 menuju ke rumah Cik Anisha.. =).. menu mee kari jugk.. gambar tk berapa nk ad.. sori eh.. kameraman mse ni tgh sbuk mkn.. n pastu dah nak blk.. tk smpt nk amek gmbr.. huhu..

ap2 pun.. event ni mmg best.. aku harap sangat2 dapat wat lagi event2 macam ni.. kita ingat cikgu2.. cikgu2 ingat kita2.. ok.. 

thanks to - Cik Nurul Ain (sbb jadik kepala event ini.. aku hanya       kaki.. haha..)
                 Cik Syafiqah Amira (jdik tuan rumah first)
                 Cik Nurul Anisha (jdik tuan rumah last)
                 Cikgu Ramlah Yasin 
                 Teacher Fadzliawati
                 Sir Amir
                 Encik Izzan (sbb bwak kamera best tgkp2 gmbr.. =)

                 n yang laen2.. thanks sbb datg walopun dri jauh.. jumpa lgi nnt.. =)


No comments: